‘Ontsluit een wereld vol groen’

Over Indugras

Indugras is de handelsnaam van Indugras Holding B.V. – een bioeconomy start-up onderneming met roots in de agrarische sector.  Wij zijn het ontwikkelings- en investeringsplatform voor marktintroductie van het INDUGRAS-concept voor verwaarding van maaisel uit natuur en landschap. Indugras bezit bepaalde licentierechten op TNO-gepatenteerde SHS-technologie. Op basis van deze technologie ontwikkelen wij in de komende jaren meerdere decentrale eenheden voor productie van grondstoffen en energie uit maaisel.

Duurzaam ondernemen

Onze drive ligt bij de vertaling van onderzoek naar praktische toepassing, innovatie en duurzaam ondernemen vanuit rentmeesterschap van de aarde. Met partners willen wij een bijdrage leveren aan een betere benutting van het Nederlandse biomassapotentieel en daarmee duurzame voordelen in de keten van terreinbeheer tot en met producten behalen.  Daarnaast hebben wij de ambitie om concepten voor duurzame grondstoffen- en energievoorziening te helpen implementeren in regionale economieën van ontwikkelingslanden.

Locatie

Voor de ontwikkeling van het INDUGRAS-concept maken wij gebruik van de locatie van landbouwbedrijf H2O Buffalo in Putten – tevens proeftuinomgeving van Clenfome Holding B.V., ontwikkelaar van kleinschalige duurzame productiesystemen. Hier zijn faciliteiten voor het inkuilen van gras en de opslag van grasbalen. Een nieuwe bedrijfshal op locatie is geschikt voor proefnemingen met de SHS-apparatuur op praktijkschaal.